Haantjes in het nieuws


The proof of the pudding is the eating! En dat geldt ook voor haantjes. De proeverij op 31 januari jongstleden bij restaurant de Gulle Waard voor specialisten en culinair schrijvend Nederland was een succes.

BBQ specialist Ralph de Kok en chef Nel Schellekens demonstreerden de verschillende bereidingen met de haantjes. De pluimveehouders Ruud Zanders en Chris en Marianne Borren vertelden over hun bedrijf en de eerste ervaringen met het houden van de haantjes. Thomas van Meel ging in op de verschillende slachttechnieken. Inmiddels zijn de haantjes onderwerp van gesprek geweest in artikelen, tweets, op de radio en heeft De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk opnames gemaakt voor de nieuwe TV serie die voor de zomer te zien zal zijn. Zie o.a. foodlog, Vara’s Vroege Vogels, tweets van Mac van Dinther, boerenfluitjes, Gulle waard en een artikel in de Gelderlander, Vrij Nederland (Is toch beter dan vergassen) en Volkskrant (Kip met kloten).
De komende tijd gaan we meer ervaring opdoen met Hollands Haantje en Haantje de Coq in de praktijk. We houden je op de hoogte!