Worsten van Hollands Haantje op Food Film Festival


Met de onlangs gehouden vierde editie (van 9, 10 en 11 mei) begint het Food Film Festival te Amsterdam een Hollandse traditie te worden: een paar dagen lang werd er weer een stoet aan films over voedsel vertoond. Met daaromheen allerlei culinaire workshops én uiteraard fatsoenlijk eten. Elk jaar zet het Food Film Festival Restaurant één product extra in het zonnetje. Dit jaar was dat het Hollands Haantje.

In totaal 1100 boudins blancs, gemaakt door Brandt & Levie worstmakers, werden er vanaf de festivalbarbecue geserveerd: witte worst met daarin morieljes verwerkt. ‘Mensen vonden het fantastisch, het was hartstikke lekker’, vertelt Samuel Levie van Brandt & Levie en ook betrokken bij het Food Film Festival. De leghaantjes werden in zijn geheel in de worsten verwerkt. ‘Doordat je zo’n grote groep mensen te eten moet geven, moet je iets maken dat van tevoren al grotendeels klaar is’, legt Levie uit. ‘Tegelijkertijd is het een mooi en goed product met een verhaal, dat veel mensen nog niet kennen: het gaat niet alleen over lekker eten maar ook om maatschappelijk verantwoord eten.’ Behalve de menukaart vertelde ook een filmpje dat onder het festivaleten werd vertoond het verhaal van het Hollands Haantje van  Ruud Zanders van Het Pluimhuis uit Meijel: http://vimeo.com/94032763