Roomba 980 Vs Roomba 7+ - Verschillen, Overeenkomsten En Kenmerken

Roomba I7+ Vs 980 Functies, Overeenkomsten En Verschillen

De Roomba 980 was de eerste robotstofzuiger die debuteerde. Het beklom lange tijd bijna zonder hulp de robotvacuümberg. De Roomba 980 werd uitgedaagd door de Roomba 7+. Deze stofzuiger is een van, zo niet de meest geavanceerde slimme robotstofzuiger op de markt.

Deze twee krachtige robotstofzuigers hebben veel te bieden op het gebied van functies en functionaliteit. Dus wat is het eindresultaat als deze twee apparaten met elkaar worden vergeleken? Dat is wat we in dit artikel willen doen. Houd er echter rekening mee dat u uw prullenbak misschien niet graag leegt.

Deze twee slimme robotstofzuigers hebben veel gemeen, maar als je ze allebei in actie ziet, zie je hun verschillen. Dit zijn slechts enkele van de verschillen:

Belangrijkste Verschillen Tussen Roomba I7+ En Roomba 980

De belangrijkste verschillen tussen Roomba i7+ en Roomba 980 zijn:

  • Roomba i7+ gebruikt iAdapt 3.0-technologie, terwijl Roomba 980 iAdapt 2.0 gebruikt.
  • Roomba i7+ maakt gebruik van Smart Mapping. Roomba 980 leert uw huis niet.
  • De Roomba i7+-vuilnisbak kan in de gootsteen worden gewassen, terwijl de Roomba 980-vuilnisbak moet worden schoongemaakt.

Gedeelde Overeenkomsten

Deze twee robotstofzuigers hebben verschillende overeenkomsten. Hier zijn enkele van de meer opvallende kenmerken die u op zowel de Roomba i7+ als de 980 zult aantreffen:

  • Beide apparaten hebben een aanzienlijk luchtvermogen ten opzichte van andere Roomba-modellen
  • Elke kamer tekent een kaart van uw huis, zodat u uw schoonmaakgeschiedenis kunt bekijken via de Roomba mobiele app
  • Borstelloze rollen zijn beschikbaar op beide modellen
  • Batterijen zijn hetzelfde op zowel de i7+ als de 980
  • Beide maken gebruik van virtuele muurbarrières om insluitingsparameters te definiëren
  • De i7+ en de 980 gebruiken elk wifi-technologie voor spraakopdrachten en mobiele applicaties
  • Elke robotstofzuiger heeft de mogelijkheid om bepaalde gebieden te markeren voor een grondige reiniging
  • Beide eenheden keren terug naar hun basis om automatisch op te laden wanneer de batterij bijna leeg is

Functies En Opties

Laten we eens kijken naar de verschillende opties en functies die beschikbaar zijn op beide robotstofzuigers. Laten we ook eens kijken hoe ze de een met de ander vergelijken.

Navigatiesoftware

Het navigatiesysteem van de Roomba 980 maakt het mogelijk om rechte lijnen in uw huis schoon te maken. iRobots iAdapt-kaart- en navigatietechnologie heeft in de loop der jaren een behoorlijk aantal iteraties ondergaan. iAdapt 2.0 was de versie die de stofzuigers van de 900-serie tot de beste op de markt maakte.

In die tijd was dit de enige technologie die robotstofzuigers de mogelijkheid gaf om een visuele kaart van je huis en plattegrond te maken. De robotstofzuigers uit de 900-serie waren in staat om te reinigen met parallelle lijnen, waardoor menselijk gedrag werd nagebootst.

Met de mobiele app kunt u de plattegrond en plattegrond bekijken via de mobiele app. Via de app kun je zien waar de stofzuiger al is schoongemaakt en welke plekken hij nog moet bezoeken. Andere sensoren, zoals de valsensoren en de stootsensoren, zijn geïntegreerd in de technologie om het huis in kaart te brengen en een grondigere reiniging te bieden.

Zo zorgen de stootsensoren op het toestel ervoor dat de 980 niet op volle snelheid tegen meubels en muren aanloopt. Met behulp van akoestische en infraroodsensoren kan de stofzuiger grote objecten detecteren om te voorkomen dat ze er tegenaan stoten.

De 980 zal vertragen als hij een obstakel of muur tegenkomt. Het zal echter nog steeds tegen de obstructie aanlopen. Om de robot door te laten gaan met schoonmaken, worden alle berijdbare voorwerpen opzij geschoven.

De gemonteerde camera op het frame van 2.489 cm is de primaire methode voor kaarten en navigatie. Terwijl de robot door je huis beweegt, maakt de camera constant foto’s zodat hij zijn eigen geheugen van je plattegrond heeft.

Deze foto’s worden continu door de robot gemaakt zodat deze altijd over de meest recente informatie beschikt. Uw 980 weet altijd waar uw 980 zich in uw huis bevindt. Hij weet ook wat er moet worden schoongemaakt en wat er al is afgedekt.

I7+

De i7+ heeft iAdapt 3.0 en kan zijn navigatiesoftware gebruiken, net als de 980 om je plattegrond te onthouden. Het biedt ook meer kaartfuncties.

De vuildetectieoptie is geüpgraded om meer tijd te besteden aan het aanpakken van vervuilde gebieden. Hoewel het de eerste keer misschien niet lukt, zal de i7+ het probleem opmerken en het probleem op een later tijdstip oplossen.

Bovendien geeft de geüpgradede software de i7+ de mogelijkheid om verschillende plattegronden in kaart te brengen. Met iAdapt 3.0 kan de robotstofzuiger tot 10 afzonderlijke plannen in kaart brengen en onthouden. Uw i7+ kan nu uw hele huis en verschillende andere plaatsen in kaart brengen.

Wanneer de i7+ een verdieping in kaart brengt, identificeert hij specifieke oriëntatiepunten en legt deze vast in het geheugen. Dit geeft de robot de mogelijkheid om snel te identificeren welke plattegrond hij schoonmaakt en de nodige aanpassingen door te voeren. De herkenningspunten kunnen tafels, planken of andere soorten meubels zijn.

Als u besluit de indeling van uw kamer te wijzigen door meubels te verplaatsen, zal de Roomba i7+ deze wijzigingen identificeren en de kaart dienovereenkomstig bijwerken.

Vuilnisbak En Onderhoud

Een van de meest over het hoofd geziene, maar belangrijke aspecten van uw robotstofzuiger is de vuilnisbak. Als je een stofzuiger krijgt met een te kleine opvangbak, moet je deze de hele tijd leegmaken. Als u de bakken niet regelmatig schoonmaakt, werkt uw robot pas als u dat wel doet.

De 980 wordt geleverd met een vrij grote vuilnisbak, en u hoeft niet op zoek te gaan naar vervangende tassen. De 980 wordt geleverd met een vuilnisbak van 0,5 liter. Er zijn hooguit een paar schoonmaakbeurten nodig om hem leeg te maken. Uiteraard hangt het aantal schoonmaakbeurten af van de grootte van uw plattegrond en hoeveel vuil de robot opzuigt.

Nadat de vuilnisbak vol is, haalt u deze uit uw 980 en deponeert u deze in uw prullenbak. Zorg ervoor dat u het filter controleert terwijl u de vuilnisbak schoonmaakt. Het moet misschien worden schoongemaakt en elke zes maanden wilt u het ook vervangen.

Voordat u het terugplaatst in uw 980, moet u het schoonmaken met een droge doek. Je zorgt ervoor dat de sensoren schoon blijven en de prullenbak leeg is. Zorg ervoor dat u alle vuil of klitten verwijdert. Verwijder als laatste het stof dat u aantreft op de externe en infraroodsensoren.

I7+

Het mooie van de i7+ is dat hij zelf zijn prullenbak leegt. Aan dat gemak hangt echter een prijskaartje, aangezien u vervangende zakken voor de stofzuiger moet aanschaffen. Wanneer de i7+ stofzuigt, dumpt hij het vuil automatisch in een dockingtoren, die wegwerpzakken bevat. Het voert deze taak uit met behulp van zijn automatische vuilophaalsysteem.

Het oplaaddock is het grootste verschil tussen Roomba’s i7+ robotstofzuigers en de andere Roomba-modellen, waaronder de 980. Hoewel de robot nog steeds comfortabel op het dock zit om op te laden, heeft het dock ook een toren van 30 cm hoog. Deze toren herbergt wegwerpzakken. Je kunt ze vinden door het deksel om te draaien.

Deze tas bevat de inhoud van wat de i7+ heeft opgezogen tijdens het schoonmaken. Wanneer de i7+ terugkeert naar het oplaadstation, worden het vuil, puin en andere verontreinigingen uit de vuilnisbak gezogen en omhoog in de zak.

Na ongeveer 30 reinigingen is de torenzak vol. U ontvangt een waarschuwing via de mobiele applicatie. Als hij vol is, trek je de zak er gewoon uit, gooi je hem in de prullenbak en doe je een nieuwe erin. Zo simpel is het. Het is belangrijk om je i7+ goed te onderhouden, aangezien je langer bezig bent met het legen van de toren dan tussen het legen van vuilnisbakken.

Het is een goed idee om de vuilnisbak na elke zakwissel schoon te maken. Bij de i7+ is de prullenbak wasbaar, waardoor hij makkelijker schoon te maken is. Het hoeft niet in de vaatwasser. Je kunt het ook in je gootsteen plaatsen voor een schonere en gemakkelijkere reiniging.

Met de i7+ hoef je je geen zorgen meer te maken over het opnieuw schoonmaken van de prullenbak. Je hoeft de wegwerpzak maar eens in de zoveel tijd te vervangen, wat voor sommige mensen even kan duren.

Batterijen

Er is geen verschil in de batterijen voor deze twee robotstofzuigers. Beide maken gebruik van een grootcellig 3300mAh lithium-ion batterijpakket. De batterij zou twee uur mee moeten gaan en de meeste woonhuizen dekken. De batterij dekt ongeveer 1800 vierkante voet, zelfs als er een combinatie is van tapijt en harde vloeren.

De hoeveelheid obstakels die ze tijdens hun reinigingscyclus tegenkomen, heeft invloed op het gebied dat de stofzuiger schoonmaakt. Bovendien zullen gebieden met sterk vervuilde vloeren meer batterijgebruik vergen, en zal de robot meer tijd moeten besteden aan het aanpakken van deze plekken.

Dit betekent echter niet dat uw vloeren geruïneerd moeten zijn. De stofzuigers blijven werken totdat ze helemaal klaar zijn. Als de batterij bijna leeg begint te raken, zal de robotstofzuiger zijn weg naar het dock vinden en weer opladen. Het markeert zijn plaats op de plattegrond en gaat dan precies verder waar het was gebleven.

Methoden Van Controle

Er zijn veel manieren om je robotstofzuiger te bedienen. De meeste mensen zullen de app gebruiken om hun robotstofzuiger te bedienen. Het is echter ook mogelijk om het apparaat via spraak of knoppen te bedienen.

Je kunt de Roomba 980 bedienen met je stem, via de mobiele app of via lokale bediening. Lokale bedieningselementen zijn hetzelfde voor zowel de 980 als de i7+. Je kunt op de knoppen op de robot drukken om een plek schoon te maken, om de robot te vertellen dat hij terug moet naar zijn dockingstation, of je kunt op de grote Clean-knop drukken om de stofzuiger te vertellen dat hij moet gaan stofzuigen.

Applicatie Voor De Mobiele Telefoon

Roombas mobiele applicatie is een van de betere robotstofzuiger-apps die op de markt verkrijgbaar zijn. Je kunt het gratis downloaden in de iOS- of Android-winkels en het gebruiken als de primaire bron om je robotstofzuiger te bedienen.

Met je mobiele app kun je een aantal van de volgende functies uitvoeren met je robotstofzuiger:

  • Geef het een naam
  • Een reinigingscyclus starten, stoppen of pauzeren
  • Kies de reinigingsmodus
  • Reinigingsvoorkeuren
  • Vertel je robotstofzuiger om terug te keren naar zijn dock

Met de mobiele app kun je ook de status van je robotstofzuiger bekijken. U ziet welke kamers en ruimtes zijn schoongemaakt en welke ruimtes nog moeten worden schoongemaakt. Je kunt ook de batterijstatus zien, samen met of de robotstofzuiger bezig is met schoonmaken, klaar is met schoonmaken of momenteel wordt opgeladen.

Bovendien biedt de mobiele applicatie ook een standaard Clean-modus, die in wezen de stofzuiger vertelt om te beginnen met het reinigen van de vloeren. Het heeft ook een Spot Clean-modus, die zich richt op specifieke gebieden die grondiger moeten worden schoongemaakt.

Je kunt je robotstofzuiger ook in de Edge Clean-modus zetten. Dit is precies wat het klinkt en doet. De stofzuiger reinigt hoeken en plinten door langs de randen van uw huis te bewegen.

Afdruktoewijzing

Je i7+ moet eerst door je huis lopen om een plattegrond van de plattegrond te krijgen. U wilt dat de kaart alle kamers, muren, meubels en deuropeningen in uw hele huis bevat.

Nadat het in kaart brengen is voltooid, kunt u naar de mobiele applicatie gaan en elke kamer een label geven. Je kunt je i7+ dan vertellen welke kamer hij moet schoonmaken met de naam die je hem in de app hebt gegeven.

De i7+’s iAdapt 3.0-technologie kan tien kaarten opslaan. Zo kies je zelf welke kamers je de robotstofzuiger wilt laten reinigen. Als je alleen de woonkamer, keuken, kantoor en keuken schoongemaakt wilt hebben, maar niet je slaapkamer, dan kun je met de app dit aangeven in spraakcommando’s of via de app.

Vergelijkingstabel:

Dit is een snelle vergelijking tussen deze robotstofzuigers, zodat je kunt vergelijken hoe de Roomba 980 en de Roomba 7+ zich tot elkaar verhouden.

Veel Gestelde Vragen:

Wat Is Imprint Smart Mapping?

Deze technologie is bij veel Roomba-modellen inbegrepen. Het verwijst naar het vermogen van de robot om te leren, in kaart te brengen en zich aan te passen aan uw huisdistributie. Deze technologie stelt de robot in staat om te beslissen hoe de reinigingstaken het beste kunnen worden verdeeld voor maximale resultaten. Er wordt rekening gehouden met de afmetingen van de kamer, de hoeken en de plaatsing van het meubilair.

Kan De Robotbak Als Vaatwasser Worden Gebruikt?

De Roombas afvalbak is niet vaatwasmachinebestendig. Het is het beste om de bak met de hand af te wassen met warm water en af te drogen voordat u het filter terugplaatst in de robot.

Wanneer Kwam Roomba 980 Uit?

In september 2015 werd de Roomba 980 uitgebracht.

Afsluiten

Roomba is vastbesloten om met de introductie van zijn i7+ aan de top van de robotstofzuigermarkt te blijven. De i7+ robotstofzuiger is ongetwijfeld de beste op de markt, maar hoe je hem waardeert, is een kwestie van mening. Is het het extra geld waard voor de zelfledigende functionaliteit?

Mijn volledige review van de i7+ lees je hier. betekent dat u één ding minder hoeft te rommelen, maar u moet wel elke keer dat u opraakt nieuwe zakken kopen, wat slechts een extra uitgave is voor een toch al dure robotstofzuiger.

Wil je een high-end robotstofzuiger, maar toch wat geld besparen, dan kun je beter voor de 980 gaan. De 980 stofzuiger is al jaren een topmodel. U zult geen kwaliteit of functies opofferen door voor de 980 te kiezen. Lees mijn volledige recensie! ).

De bottom line voor deze twee robotstofzuigers komt neer op twee dingen: kosten en zelfledigende functionaliteit. Als je het niet erg vindt om wat extra geld uit te geven voor de meest recente functies en technologie, dan is de i7+ de robotstofzuiger voor jou. Als je het echter niet erg vindt genoegen te nemen met een hoogwaardige robotstofzuiger die niet over de nieuwste functies beschikt en een beetje goedkoper is, zou je de 980 kunnen overwegen.

Lees verder